2022-08-21
之前去扫街就已经见到呢间甜品店🧁但系𠮶次因为开咗无耐,所以净系得几款蛋糕卖😌最近再去就已经有好多人排队,仲多咗劲多唔同款式嘅甜品呀😍远远就已经比d香味吸引住~梗系要买几件返屋企食la💗💗💗🍓士多啤梨双重芝士蛋糕 $- -蛋糕系特别嘅骰仔形,而且只红色够晒抢眼🥰上面仲有大大粒士多啤梨🍓蛋糕夹心位主要有士多啤梨慕丝同芝士慕丝蛋糕🧀口感非常幼滑,质感亦好轻盈,而且都唔会太甜😚士多啤梨味好fresh,不过就略嫌芝士味唔够香浓🥲🥭芒果拿破仑(细) $30呢个系热卖款式之一✨又点可以错过呢😝三块酥饼香脆可口,比平时𠮶d厚身,而且入口散发阵阵焦香味🤤里面夹住两层吉士酱,味道甜甜哋咁又够滑,真系好正👍🏻上面有三块芒果,又甜又juicy,令成个感觉都好清新~🫐蓝莓芝士蛋糕(细) $- -Blueberry cheesecake 一直都系我嘅favourite❣️所以点都要买返件嚟试吓la😬芝士入口顺滑,唔系好似New York cheesecake 咁实身,不过芝士味同样唔够重😪加埋少少酸酸甜甜嘅蓝莓酱,食落又唔会好腻😋整体嚟讲,蛋糕嘅卖相望落好高质,而且件件蛋糕都系新鲜出炉🔥系热辣辣㗎~但个人认为味道就
🍓士多啤梨双重芝士蛋糕 $- -
🥭芒果拿破仑(细) $30
🫐蓝莓芝士蛋糕(细) $- -
整体嚟讲,蛋糕嘅卖相望落好高质,而且件件蛋糕都系新鲜出炉🔥系热辣辣㗎~但个人认为味道就一般般,冇期望中咁出色,有d失望🥺不过佢d甜品系少甜低糖,绝对系个健康嘅选择👍🏻同埋个拿破仑真系值得一试,唔怪之得系热卖la💓
另外,个盒太细,但店员照将三件蛋糕塞落去,所以有件烂咗💔😭同埋士多啤梨蛋糕d红色痴咗落拿破仑度,拎到返屋企个卖相已经冇咁靓la😅
评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️
❣️环境:⭐️⭐️⭐️
❣️服务:⭐️⭐️✨
❣️卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️
📍葵芳葵涌广场1楼7B号舖
❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,欢迎follow IG@littlehkgirl_eat.all.day❣️