2021-10-25
终于有时间可以黎到葵广美食广场👼🏻 行咗一阵买完衫之后,就决定要扫街😈 今次兜兜下就去咗一间主打日式小食既小店🎌 Menu: 每样食物都系即叫即炸,而系我等紧啲炸物既时候,竟然俾我无意中见到呢个小店有张由Japan External Trade Organisation 认证既「Japanese Food and Ingredient Supporter」证书,令我既expectation又提高左😈🇯🇵 我一共order左三款小食,全部唔使10分钟就已经ready好~ 去到食物到手个刻就有啲淆底🤭 点解会全部都嗌左炸野🔥 唔想喉咙痛ah🙈🙈🙈 1️⃣ 一口炸芝士 ($20 / 4粒)一开始仲有少少担心会唔会好油腻,但食落口完全无呢个问题😍 芝士内馅仲有少少流心,一个人食晒4粒都唔会有厌嘅感觉😛2️⃣ 和牛薯弹 ($16 / 1件)虽然和牛既份量唔算占个薯饼既比例好多,食得出啲薯蓉好绵😌3️⃣ 脆炸广岛蚝 ($24 / 2件)食炸蚝点可以无沙律酱😆 不过食第一只嘅炸蚝时候,为咗试真啲佢嘅原味道就无点沙律酱,咬开完全唔腥!👏🏻 亦无炸到只蚝中间完全干晒,仍然保持住一定既湿润度☺️🦪
Menu:
1️⃣ 一口炸芝士 ($20 / 4粒)
2️⃣ 和牛薯弹 ($16 / 1件)
虽然和牛既份量唔算占个薯饼既比例好多,食得出啲薯蓉好绵😌
3️⃣ 脆炸广岛蚝 ($24 / 2件)