2018-07-24
相信蒲开葵广既人都会试过下,无试过都会听过下😝👇🏻贝儿仔试过既有😝手撕鸡冷面手撕鸡拉面手撕鸡手卷三款都系$19$20咁上下,因为面类我只会点细份,方便之后继续扫街嘛🌝三款之中我最中意既一定系冷面!始终葵广人潮汹涌咁,如果食拉面既话,虽然系热辣辣、味道十足,但系⋯⋯企系一边食热野都几狼狈🙈至于冷面,除左因为佢食起上黎无咁「哩hea」之外,最重要系佢虽然唔似拉面咁完全浸在热辣既汤之中,但佢依然辣味充足,但又唔会太over(本人辣度上系食开谭仔小辣既程度)最后都要提下手卷既手撕鸡既份量呢,就三款都系咁足料,绝对系对得住你比$20呢个价既,但系我觉得手撕鸡同手卷,就系唔夹啦,尤其仲要系充满辣汁既手撕鸡哟!首先佢几乎系圈好左个手卷先放鸡肉系上面,而且鸡肉都比到好足,所以一般食野比较论尽既人(例如我),好容易会咬两口都开始整跌左啲鸡肉😭浪费了其次就系手撕鸡本身充满辣油,啲油会不停渗渗渗,渗到啲饭同紫菜都渗到油,若然食得唔够迅速/相机食左劲耐但自己都仲未食,就有机会系出现👉🏻啲油渗到连包住手卷果张纸巾都有油😩食旧手卷都食得「乌呢单刀」咁总结黎讲呢夏天食冷面、冬天好好地揾个位置食拉面😋😋手卷就同我无缘
相信蒲开葵广既人都会试过下,无试过都会听过下😝
👇🏻贝儿仔试过既有😝
手撕鸡冷面
手撕鸡拉面
手撕鸡手卷
最后都要提下手卷既
总结黎讲呢
夏天食冷面、冬天好好地揾个位置食拉面😋😋手卷就同我无缘份啦🤭