2023-11-06
葵涌广场成日都有唔少新嘅店舖开张, 特别系饮品店, 呢间系3楼好有港式装修嘅手打柠檬茶店, 大约有16杯左右饮品, 主打手打香水柠檬🍋茶, 全人手操作, 不只有茶香, 鸭屎香柠檬茶有花香, 茶味与香水柠檬成绝配; 柠檬茶仲可加其他配料, 有爱玉冻, 寒天波波, 荔枝爆珠, 原味水晶, 芦荟; 甜度有走甜, 3分, 5分, 7分及正常。手打柠檬茶 - $30同平时饮开𠮶啲柠檬茶🍋🥤完全唔同, 用嘅系香水柠檬, 柠檬果味浓郁, 酸度适中, 香味独特; 用手打栏啲柠檬, 再加茶加冰及按客人啲甜度调配; 手打柠檬茶嘅茶底用红茶, 茶味好香好特别, 香醇浓厚, 冇苦涩味, 柠檬好香, 饮完好清新好舒服。鸭屎香柠檬茶 - $34鸭屎香柠檬茶, 一种似乌龙茶嘅茶底, 银花香鸭屎嚟冲, 佢嘅香味好独特, 少少清甜, 一试难忘; 加埋香水柠檬🍋啲香味都几突出, 饮落比手打柠檬茶仲更清新。泰chill柠檬茶 - $34呢杯好有泰国风味, 我比较钟意呢杯, 用咗泰国绿茶🍵做茶底, 入口层次好丰富, 饮咗好似有啲柠檬茶嘅清新香味, 加埋香水柠檬🍋, 真系好清新。(3分)微甜嘅甜度对我嚟讲啱啱好。呢几日葵涌运动
手打柠檬茶 - $30
鸭屎香柠檬茶 - $34
泰chill柠檬茶 - $34
呢几日葵涌运动场有美食展, 埸内都有好多摊档都有一啲所谓主打手打柠檬茶, 好老实咁讲, 你饮完呢间后真系冇得返转头呀! 其他嘅手打柠檬茶真系比唔到呀!