2023-11-08 433 浏览
平时成日都去葵广行街shopping,有时血拼完,都想揾一间舒适嘅餐厅,可以食下野Hea下💕。最近系葵广附近,有间好靓好文青嘅打卡餐厅🍴 #Rosie ,所以去试吓先🫶🏻🙌🏻。餐厅位于屋邨地下,环境非常舒适,简洁嘅设计,同其他餐厅感觉与别不同,特别突出✌🏻。门口有个大大打卡位,可以比大家尽情打卡📷。🦞龙虾浓汤蟹肉带子面🍝 $198龙虾汤超浓劲creamy ,味道超浓郁,而带子好大粒,煎到好金黄👍🏻,再埋配大量蟹肉,口感好丰富❤️。🧀香滑芝士卡邦尼扁意粉 🍝 $98 超浓郁嘅蛋黄汁,每一啖都感受到浓浓嘅芝士味,配埋炸烟肉碎,真系劲好味😋🥰。🥔炸薯条配黑松露蛋黄酱 $88薯条炸得非常之香脆,咸味适中,配埋黑松露蛋黄酱,真心好好味😋🍗蒜香鸡翼 浓浓嘅蒜香味,外脆内软,非常香口🍵抹茶鲜奶🥛 $58抹茶唔会太多苦涩味,奶味香滑,唔会太甜,味道恰到好处👍🏻。

🦞龙虾浓汤蟹肉带子面🍝 $198

🧀香滑芝士卡邦尼扁意粉 🍝 $98

🥔炸薯条配黑松露蛋黄酱 $88

🍗蒜香鸡翼
浓浓嘅蒜香味,外脆内软,非常香口

🍵抹茶鲜奶🥛 $58
抹茶唔会太多苦涩味,奶味香滑,唔会太甜,味道恰到好处👍🏻。