2024-06-12
呢日行过呢间过江龙天妇罗专门店 见到佢有一个新推出嘅特上二人套餐 好似都几多嘢食 所以就同友人入咗去试下☺️ 冲绳猪耳沙律呢个前菜有切碎咗嘅猪耳口感几爽口 加上有少量麻油同埋芝麻做调味 更加有日式风味😗三文鱼刺身配飞鱼子三文鱼刺身卷成花形🐟 面头在洒上飞鱼子 材料新鲜 轻轻点少少豉油吊味已经好好味香葱吞拿鱼腩蓉手卷馅料丰富 香脆紫菜入面有已调味嘅珍珠米 个人觉得呢一个手卷唔点豉油都已经好够味😝轻烧帆立贝配柚子汁用咗柚子汁好Fresh 帆立贝几鲜甜 配埋底下嘅士多啤梨 提子🍇 都系一个唔错嘅小食天妇罗盛盒呢一个天妇罗包括有鸡胸 番薯 南瓜 海老同埋粟米芯 仲附上一个天妇罗汁 不过个人觉得唔点都好美味😗 我最钟意系佢嘅粟米芯 面头落咗啲芝士粉 令到个天妇罗嘅味道有所提升 甜甜地嘅粟米芯好食😋时令冷素面呢个素面质感爽口 配埋天妇罗食 真系好夹🍜 十胜红豆柠檬雪葩柠檬味好香 店员一放低个甜品已经闻到🍋 面头仲有十胜红豆🫘 捞埋一齐食都几特别轻烧三文鱼沙律我哋仲另外嗌咗一份沙律🥗 面头有6片好厚身嘅三文鱼刺身☺️ 面头有轻轻炙烧过 有两种口感🤣饮品我地嗌咗 热情果芒果梳打同冲绳四季柑梳打 两款梳打都
冲绳猪耳沙律
呢个素面质感爽口 配埋天妇罗食 真系好夹🍜
十胜红豆柠檬雪葩
轻烧三文鱼沙律
饮品
我地嗌咗 热情果芒果梳打同冲绳四季柑梳打 两款梳打都好清新 酸酸甜甜好适合夏天啊😎
呢个二人餐都算几丰富 最大亮点当然系呢间餐厅嘅主打天妇罗啦✌🏻 钟意天妇罗嘅要试吓啦