2024-04-24
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【葵芳泰式外卖店|主打香蕉煎饼及袋装饮品🫓🍌】葵芳出名都多唔同隐世小店,所以方便、细细份、可以拎住行住食嘅,绝对系大多数人嘅选择!哩间泰式铺头细细间,但佢嘅装修好有泰式风味,成功吸引咗小编过去试下👀.🐨法式焦糖香蕉煎饼 $40推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐系香港好少地方可以食到泰式香蕉煎饼,呢一间即叫即整,热辣辣加晒分!煎饼系以半煎炸方式,煎到外皮薄脆~ 法式焦糖口味更加系佢哋首创嘅添!又点可以唔试吓呢?外面加咗焦糖,令到外皮变得更加脆口,但又可以保留到本身饼嘅酥脆口感,设计认真花过心思~ 内馅同外面都分别有香蕉片,份量丰富所以食到浓浓香蕉嘅香同甜味,口感同焦糖都好配合👍 行过嘅朋友,不妨可以试吓!份量都非常之多两个share食都唔过分🫶🏻.🐨炸馒头(2件) $15推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐炸馒头同样都系即叫即炸,外面炸到啱啱好金黄色,唔会令到个馒头好干或者好硬~ 保持到本身馒头应有嘅松软度。另外喺表面轻轻唧咗少少炼奶,唔会太甜,份量同味道都啱啱好!.🐨泰式奶绿 $20推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️平时惯咗喺香港都会系胶杯装,见到佢图显示系用袋装,睇黎想还原返
#HTB美食推介
【葵芳泰式外卖店|主打香蕉煎饼及袋装饮品🫓🍌】
🐨法式焦糖香蕉煎饼 $40
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
🐨炸馒头(2件) $15
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐
🐨泰式奶绿 $20
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️
平时惯咗喺香港都会系胶杯装,见到佢图显示系用袋装,睇黎想还原返泰国嘅感觉😂 不过小编之后要做嘢,所以都有问店员可唔可以唔用袋装...... 店员好好,转咗个熊仔樽俾我,既得意又实用🫶🏻 味道方面,饮落都好顺滑,奶味好出,后劲就有淡淡绿茶,神还原泰味道!
——☼——☼——☼——☼——☼——
🪸环境:👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分类:#HTB葵芳 #HTB泰式
#葵芳美食 #葵芳 #泰式 #小食 #煎饼 #袋装饮品 #外卖 #美食推介