2022-12-26
The Salted Pig📍 Metroplaza, Shop No. 531-540 Level 5, Kwai Fong👅 4.3/5🔹今日系葵芳新都会行街,行到肚饿就同男朋友拣左呢间门面装修好特别,环境都几靓既The salted pig食午餐。🔸前菜我地叫左一个西班牙香辣蒜片虾、辣肉肠、多士,西班牙红虾特别弹牙,而且个汁好惹味,有少少辣,再加左好香既蒜味,值得来试试。🔹另外我地叫左两个个lunch set,第一个系牛肉三文治配薯条,另外一个系海鲜马铃薯团,upgrade左个前菜转左三文鱼他他,个他他里面有海量青豆,如果唔钟意食青豆既朋友就唔好叫啦。🔸至于个牛肉三文治都几好食,啲牛肉配合新鲜生菜同特调酱汁,加埋薯条都好松脆,即叫即炸,热辣辣,呢个餐cp值几高。🔸另外一个我就好钟意个海鲜汁,调配得好出色,至于个马铃薯团同平时我地食既烟韧有d分别,佢比较软糯,店员话系呢度特色,有兴趣既朋友就可以过来试下啦😆#hkfoodie #kwaifongfood #thesaltedpig#zoeinkf
👅 4.3/5
#zoeinkf