2024-11-17
🧋成日以为啲台式饮品店喺葵涌广场,原来新都会都有啦。不过个位唔多近地铁站。要认住佢隔离系Pizza Hut同埋大家乐🤭🤭佢都有好多款台式饮品选择,水果茶好多!连秋冬限定款都有,眼花撩乱。我哋五个人,买四送一好抵💁🏻♀️:1️⃣红柚翡翠 1分糖走冰 HKD39|红柚|茉莉绿茶|全杯真材实料,有好多红柚粒粒系杯,配埋个绿茶底,超fresh,微酸带甜。唔钟意酸嘅可以3分糖就够晒。2️⃣🍊柳丁翡翠 3分糖走冰 HKD36|橙|茉莉绿茶|呢个就系橙汁绿茶,橙汁味浓, 3分糖有啲多, 1分糖就Perfect了。3️⃣🎋甘蔗四季春 1分糖走冰 HKD32|竹蔗|绿茶|呢个配搭好特别,出边饮唔到。竹蔗茅根加绿茶味,消暑一流。4️⃣🍋柠檬芦荟蜜 一分糖走冰 HKD40|台湾蜂蜜|柠檬|芦荟|蜂蜜味道天然醇香,加埋柠檬,中和咗个甜度,仲有芦荟添,好有口感。5️⃣🧋三十三茶王珍珠奶茶 正常 HKD34|乌龙茶|珍珠|奶|佢个奶茶都调配得好好,乌龙茶深焙,唔会俾个奶味遮盖茶底,正常都唔系真系咁甜。珍珠好烟靭微甜。总结:煮茶速度好快,五杯嘢饮,用咗大概10分钟就有,赞。仲有每杯嘢饮都各有特色,整体质素好高。之后行开葵芳都会拣佢👻👻
1️⃣红柚翡翠 1分糖走冰 HKD39
|红柚|茉莉绿茶|
2️⃣🍊柳丁翡翠 3分糖走冰 HKD36
|橙|茉莉绿茶|
3️⃣🎋甘蔗四季春 1分糖走冰 HKD32
|竹蔗|绿茶|
呢个配搭好特别,出边饮唔到。竹蔗茅根加绿茶味,消暑一流。
4️⃣🍋柠檬芦荟蜜 一分糖走冰 HKD40
|台湾蜂蜜|柠檬|芦荟|