2023-09-13
上次经过见到小店用上怀旧美式快餐店风格做装修,就已经好吸睛!今日约左朋友去葵涌广场扫街食小食,就顺便睇下佢卖咩🤔🤔。 小店主打「西班牙油炸鬼🥨」,咁岩Churros就系朋友仔最爱❤️,而小店将Churros炸成弯型,放系新地杯上,好似兔仔耳🐰衬番个招牌,用黎打卡非常不错。另外,雪糕🍨都系自家制,任由客人自选配料配搭独特口味。如果唔想食雪糕,仲有得单点Churros‼️🥰🥰 等紧即叫即整的【Churros新地】既时候,同店主倾左阵计,原来三位店主专登去左西班牙🇪🇸去取经,再番香港改良到属于香港人🇭🇰的口味😋😋!倾完无耐,话咁快就拎得,都好快手!👍🏻👍🏻 🥨 Willy Wonka 🥨入面用上法国Valrbona可可粉、朱古力手工雪糕、85% 黑朱古力酱、布朗尼、法国Cacao Borry薄脆片、烧棉花糖等。 佢地果雪糕❌不添加蛋黄同防腐剂,食落cream味偏浓,入口有食雪芭🍨的感觉!而且Brownie入口即融,唔讲仲以为自己食紧粒朱古力🍫。以所有野系纯手工黎讲,佢卖得唔算贵,完全做到「用平民价钱食到功夫菜」,性价比好高。🥰🥰
🥨 Willy Wonka 🥨