2018-08-06
<🍕Garlic Snowing Pizza>薄派 边位好香好脆上碟时系冇芝士嘅 侍应会即场帮你刨大量芝士碎蒜片真系几好食 非常香脆👍🏻蒜味不至于froom入口中 不过啖啖满满的蒜香满足到蒜头控🙆🏻♀️由于芝士进食时呈硬条状 夹埋蒜片入口鞋口🤕 仲带有唔系人人都接受到嘅蓝芝士味 好彩只属轻微估佢唔到材料还有🦐🍍虾肉爽弹 微微食到虾味🙌🏻成个批底少见地冇乜酱汁 只有一层薄薄嘅甜美乃滋🤭虽说甜味可口😋 但在大量蒜片同芝士碎之下会有点干所以此时菠萝就充当重要角色 令pizza juicy不少💦 而且加强咸甜撘配 成件事更加有趣美味😙<🥩Garlic For You Steak>比定个心理准备大家 块牛柳好小巧架咋🙂要咗五成熟 但感觉overcook咗少少系好香碳烤味没错 可是表面稍微㶶过头带苦味 有人未必接受到🤐肉味不浓 整体质素好一般 唔值呢个价钱CP值低✖️占同等戏份嘅蒜头好失望🙍🏻♀️ 造型浮夸但味道极其怪异(只少我接受不了🤮)一番猜度后 估计系浸过糖浆再mix埋碟边只酱 至得出药水般嘅味道 不懂欣赏🤢碟边只酱就另有文章 甜口 令人难以形容感觉系瑞士汁+蜜
<🍕Garlic Snowing Pizza>
比定个心理准备大家 块牛柳好小巧架咋🙂
要咗五成熟 但感觉overcook咗少少
肉味不浓 整体质素好一般 唔值呢个价钱CP值低✖️
碟边只酱就另有文章 甜口 令人难以形容
感觉系瑞士汁+蜜汁+蚝油嘅味道🙈(尽人事了大概吧) 送饭一流👍🏻😂