2017-09-08
锅心蒸气海鲜—要预先bk位好d喔 分三个时段 我就bk左八点半时段 八点三去到门口已经好多人,所以估计walkin未必等到或者等比较耐喔。入正题,一个价钱($268)食尽八款海鲜。有波士顿龙虾、鲍鱼、清蒸蟹、海虾、多宝鱼、鲜鱿鱼肠粉底、大蚝、花甲。每款海鲜都自己简煮法:清蒸、古法豉油蒸、梅子蒸、金银蒜蒸、果皮蒸、沙嗲蒸、刴椒蒸、豉油蒸。每款海鲜都有几种蒸法可以简 唔洗独枯一味哈哈 我主要都简左清蒸 因为认为系保持鲜味既最好煮法店员服务态度好好,逐款海鲜上菜,帮埋你蒸,较好时间,蒸熟就帮你分埋碟每道海鲜都会拼一款蔬菜。去相噜🙋🏻 清蒸龙虾~ 肉质还可 虾膏鲜甜。清蒸鲍鱼~ 一般般. 普通街市货色哇!依个多宝鱼简左剁椒真系不得了,鱼片滑 配上剁椒 辣味鲜味吊哂出黎,真系食过翻陈味后来仲留低d剁椒碎点其他海鲜呢。蒜容虾又是好出色,蒜味出 虾够鲜鱿鱼肠粉简左沙嗲味,个的觉得唔太夹。来到压轴既八宝蒸饭,自选八款配料新鲜蒸饭。虾酱猪腩肉、榨菜牛肉丝送饭一流呀不过最后先食饭 真系有d饱食唔落。一餐好饱既晚餐,环境舒服,适合同朋友一聚。
八宝蒸饭
一餐好饱既晚餐,环境舒服,适合同朋友一聚。