2018-05-05 178 浏览
蒸气海鲜锅最紧要系食材新鲜,唔海鲜蒸完都唔好食啦,潮福一向俾我感觉系ok嘅,除咗有套餐外仲有个任饮任食,算系价钱平理又食得过嘅餐厅。为咗要饮啤酒又有好嘢食今次都系拣任食嘅海鲜餐,一埋位除啤酒外个餐仲有个乳鸽俾我送酒个乳鸽肉质够嫩又juicy不过每人得半只我唔多够喉个蒸海鲜锅先放米同埋淮山做个粥底,跟住再放个架上去,会有人帮我哋蒸同分好D食物,我哋只负责坐底吹水,食同埋饮爽到无朋友。食完D海鲜只饱到一半再order 牛肉同埋牛柳粒,系个就一般可能蒸唔够打边炉好食不过个鸡好食㖞够味外都食到鸡嘅甜味仲叫埋手打肉食每款都试吓啦,虾丸同墨丸都ok,仲可以叫埋马拉糕同埋姜汁红枣糕做甜品,依个都系俾埋个蒸笼你自己系个锅度蒸埋,食埋就刚刚好饮饱食醉
个乳鸽肉质够嫩又juicy不过每人得半只我唔多够喉
不过个鸡好食㖞够味外都食到鸡嘅甜味