2020-06-11
上星期带妈咪食蒸海鲜后,妈咪话唔够皮,有冇d 蒸完海鲜仲有其他野食下架,哗!阿妈你要求越来越高㖞,好彩你个女好多为食朋友,八一八就找到呢间九重鲜的韩国餐厅,可以食蒸气海鲜放题。系呢到我们选择左放题B 即系叫弘益塔,有 龙虾,鲍鱼,带子各一份 ,而蚬分左4款包括沙白,白蚬,沙蚬,蕃薯蚬就任食,系出面自己拎,粥底二选一,猪手和泡菜, 我们选择了猪手。侍应先为我们放左猪手和米落锅,再放蒸笼入面已经放好海鲜,提我们10分钟食得, 就系等食的时间,我同妈咪系咁画其他放题纸, 一口气都叫左好多串烧,天妇罗野食, 比完纸仔侍应后我又去拎野饮, 呢到加38蚊就可以任饮所有饮品包括红白酒咁,妈咪平时系屋企都会饮红酒,咁食海鲜佢就更加忍唔住想饮啦!蒸的海鲜唔错都新鲜,龙虾超弹,蚬就好甜,虾就爽弹, 我同妈咪另外仲食左两round 蚬。食得咁上下,我地食串烧,我好钟意佢地的牛脷和火鸡肾够厚,用的酱料小辣好惹味。韩式一口牛都唔错,有肉汁。而天妇罗估唔到炸到个金菇好靓成朵花咁,个浆又够薄,茄子都好食。食完我们已经饱哂,但先醒起我地个精华粥未食, 好彩侍应话加20蚊可以拎走,咁先冇浪费食物, 系打包时,我忍唔住食
食完我们已经饱哂,但先醒起我地个精华粥未食, 好彩侍应话加20蚊可以拎走,咁先冇浪费食物, 系打包时,我忍唔住食左两口粥,超鲜因为我地蒸海鲜时滴哂d 精华落粥到,加上大大旧猪手一齐煲,够哂入味。
最后仲要有杯好味的甜品清一清,真系好正。
妈咪食完今餐超满意,仲赞我添 。