2020-10-23
讲到蒸锅系列,个个都觉大同小异,香港实在太多,冇错,系差唔多,系咪只系讲求主角要新鲜?我就话要讲整体感觉啦☺️新开一个月、投址系铜锣湾超旺中心地带既渔港荟,环境舒适,主打海鲜蒸锅,仲有多款厨师拿手小菜,近来做紧蒸「一台二食鲜蒸锅」,早两晚我就同朋友慢慢食下倾下☺️🥣无味精靓汤:厨师是日精选冇味精嘅炖汤,饮落去果下你会感觉到材料十足,完全系冇味精👍🏼🦀招牌黄金川辣炒蟹:食到舔舔脷,少少辣,食得出应该系用咗少少咸蛋黄覆盖着表面,再有啲川味嘅配料去炒,简直系返寻味😆🐦脆皮妙龄乳鸽:脆皮香口,肉质鲜嫩,腌肉腌得入味,一咬落去好juicy 😍🐚海鲜蒸锅系列:元贝、蛏子皇、海虾、饱鱼、大蚬、海斑、肥牛,按部就班一款款蒸俾你,教埋闹钟,有专人服侍,临尾仲有粗粮拼盘同清甜绿豆沙作结尾,大满足喔😌