2015-10-26
2063 浏览
秋天到,又系时候约朋友打边炉!今次大堆头的往西走,来到西环的火锅本色,一入门口就初被挂在头上的装饰吸引著,竟然是煲煲镬镬同埋酒樽,哈哈!食火锅必做步骤,混酱先!这个暑假我食了N个蒸气火锅,又嚟!好闷呀omg !不过呢度系用竹笼放住海鲜嚟蒸㗎!下面我地拣左蕃茄汤底,两层应该无咁Chur 啩!入面的材料都几丰富,有港式咸鲜鱼,肉蟹,波士顿龙虾,鲍鱼仔,中虾,大花甲等贝类,塞晒落两层竹笼里!另一边厢,我们点了叫猪八戒的猪肉并盘,用Hightea 三层架放好了猪什(黄沙猪润同猪腰),西班牙黑毛颈脊,日本黑豚腩肉及猪下青,分量都够我地享用,推介俾心多多,眼阔肚窄乜都想试下的朋友呀!打边炉一定要有的炸响铃,呢度的三秒响铃卷系即炸的,稍为一碌就可以食啦!外软内脆真系配番茄汤最prefect 池!吸收晒清甜的汤底精华!我已经忘记系油炸过,哈哈!另外饺子同手打丸都系每日厨房即日做,都系好新鲜㗎!另外仲叫左寿喜烧汤底配A4和牛,汤底甜甜地又多菜,蔬菜芋丝吸晒汤头的甜味,正!连我戒紧牛肉的,都忍唔住食左两旧和牛!善哉善哉!A4级数的和牛纹路清晰,牛味丰腴!轻轻一碌就可以食啦!之前个海鲜锅都够时间了,嗯!整体
今次大堆头的往西走,来到西环的火锅本色,一入门口就初被挂在头上的装饰吸引著,竟然是煲煲镬镬同埋酒樽,哈哈! 食 火锅必做步骤,混酱先! 这个暑假我食了N个蒸气 火锅,又嚟!好闷呀omg !
另外饺子同手打丸都系每日厨房即日做,都系好新鲜㗎! 另外仲叫左寿喜烧汤底配A4和牛,汤底甜甜地又多菜,蔬菜芋丝吸晒汤头的甜味,正!
连我戒紧牛肉的,都忍唔住食左两旧和牛!善哉善哉!