2016-11-16
踏入11月 每星期都总有一两餐生日饭局生日一年一次 当然不能马虎,要食好d!! 几个朋友又要坐得舒服,又想食得丰富d 食任食/放题通常都系最好既选择 但日式放题同打边炉实在年年都食 无咩新意 所以今年小妹私心提议去潮福食蒸气锅庆祝查实小妹都唔系第一次食潮福 之前食过一次觉得$338任饮任食好抵食 今次再战尖沙咀分店觉得更满意跟餐送既靓汤 姬松茸炖螺头 劲多料又甜又够晒热潮福既烧乳鸽真系又滑又好味 不能错过粥底拣左瑶柱淮山粥南非龙虾加左少少蒜蓉一齐蒸 味道鲜甜 肉质弹牙套餐有得任饮啤酒 汽水自选海鲜我地拣左扇贝,石蚝,鲍鱼仲有大北寄贝 另外再有贝壳拼盘送 全部都好新鲜 大大只 未煮已经觉得好有气势第一次食蒸蚝 蒸熟左仍然份量不减 肉质饱满 蒜蓉粉丝蒸扇贝既味道更系夸啦啦其实饮完个汤 食埋海鲜乳鸽已经饱左大半 不过其他任食item都一样好好味 小妹推介荷叶饭, 百花酿冬菇同和牛片当然唔小得蒸马拉糕 可以顺便当埋生日蛋糕后记: 真心想称赞侍应姐姐同经理 服务态度一流又亲切有善 更唔会有漏单情况食过番寻味
查实小妹都唔系第一次食潮福 之前食过一次觉得$338任饮任食好抵食 今次再战尖沙咀分店觉得更满意 跟餐送既靓汤 姬松茸炖螺头 劲多料又甜又够晒热 潮福既烧乳鸽真系又滑又好味 不能错过 粥底拣左瑶柱淮山粥 南非龙虾加左少少蒜蓉一齐蒸 味道鲜甜 肉质弹牙 套餐有得任饮啤酒 汽水 自选海鲜我地拣左扇贝,石蚝,鲍鱼仲有大北寄贝 另外再有贝壳拼盘送 全部都好新鲜 大大只 未煮已经觉得好有气势 第一次食蒸蚝 蒸熟左仍然份量不减 肉质饱满 蒜蓉粉丝蒸扇贝既味道更系夸啦啦 其实饮完个汤 食埋海鲜乳鸽已经饱左大半 不过其他任食item都一样好好味 小妹推介荷叶饭, 百花酿冬菇同和牛片 当然唔小得蒸马拉糕 可以顺便当埋生日蛋糕 后记: 真心想称赞 侍应姐姐同经理 服务态度一流又亲切有善 更唔会有漏单情况食过番寻味