2021-11-20
我觉得逸东轩嘅蒸点出色,食得出系即叫即蒸,热辣辣上枱。不过煎炸点心相对逊色,温度微暖,唔够热。👍🏻燕窝瑶柱海皇灌汤饺个高汤好清甜,一D油腻嘅感觉都冇饺子皮薄嫩滑,馅料丰富,燕窝、瑶柱都落足料,仲有大虾令成个灌汤饺更鲜味😋😋😋这个点心高度推介!🥇👍🏻带子蒸烧卖带子同烧卖非常夹,蒸嘅时间啱啱好,带子唔会靭,如果再厚切啲就更好喇 😏👍🏻招牌叉烧肠粉(走芫荽)肠粉皮嫩滑,叉烧瘦得嚟都够’淋‘!有得选择走芫荽,非常窝心❤️ 呢个细心位,对我嚟讲相当重要,因为喺其他地方食点心,好多时叫咗先发觉入边啲馅料有芫荽,有时即使问咗侍应,佢哋都未必答得出,好多时候会浪费咗食物!👍🏻蒜蓉鲜虾春卷春卷皮脆卜卜,春卷内嘅虾爽口弹牙🦐🦐,蒜蓉味刚刚好,唔会抢咗虾味 虽然系煎炸点心,但食完都唔会觉得油腻同滞蜂巢海鲜芋角上菜嘅时候唔够热,影响咗蜂巢嘅松脆感,芋头蓉再多D嘅话会满足D~ 🤪杏香萝卜丝卷加咗脆脆嘅杏仁片令口感丰富咗,不过我都系钟意传统嘅萝卜丝酥卷多D~ 钟意杏仁味嘅朋友值得一试😉食店环境舒适,服务员有礼,不过用膳时间限1.5小时,要叹茶嘅话就有D赶!🏃🏻🏃🏻
👍🏻燕窝瑶柱海皇灌汤饺
个高汤好清甜,一D油腻嘅感觉都冇
这个点心高度推介!🥇
👍🏻带子蒸烧卖
👍🏻招牌叉烧肠粉(走芫荽)
肠粉皮嫩滑,叉烧瘦得嚟都够’淋‘!
👍🏻蒜蓉鲜虾春卷
虽然系煎炸点心,但食完都唔会觉得油腻同滞
蜂巢海鲜芋角
杏香萝卜丝卷