2006-07-07
因同班酒友之前饭局都系喜欢小炒中菜多,因贪佢可以围埋一齐倾计热闹d,又唔会好似西餐咁一字排开用餐咁拘谨,而今次搅手选呢间作今次聚会地点当然举脚赞成,于是一行11人就杀上去!自己因事迟到但当齐人叮一声就即叫菜,因之前大家o既战斗力都唔错就唔使费神就想食咩就叫咩…….椒盐鲜鱿–因迟到食唔到,但老友话咬唔入又唔好食退返比佢梅酱碎炸骨–酸甜度唔错几入味,但感觉比较大件同有d净得肥膏!滑蛋虾仁–蛋炒都唔错o岩o岩好而唔会过火变老,虾仁本身都o.k.整体唔错!葱油鸡–鸡肉好嫩好滑而外皮带微脆,个汁做得唔错,好食!o者o者贡菜–因挂住饮酒冇食到,但上菜果时香气都几吸引咕噜肉–甜酸做得几好,但d似质比较实椒盐鳝片–粉较厚但食落都有鲜味加上唔太油??煎藕饼(唔记得个名) –份量比较少加上手慢冇得食鲮鱼球–普通豉油王中虾–酱油唔会抢左虾o既味道又唔太油,好食脆肉瓜炒肉片–普通蒜蓉西兰花–普通豉油王炒面–够干身唔错肉丝炒面–先前讲明d码另上,但黎到都系同平时一样,食落面身两面煎到够香脆免费糖水椰汁西米露–够椰香加上唔太甜,几好另有两,三个菜因挂住饮酒唔记得左,埋单约$1300整体上大致有水准唯一系上菜速度太
椒盐鲜鱿–因迟到食唔到,但老友话咬唔入又唔好食退返比佢
葱油鸡–鸡肉好嫩好滑而外皮带微脆,个汁做得唔错,好食!
o者o者贡菜–因挂住饮酒冇食到,但上菜果时香气都几吸引
咕噜肉–甜酸做得几好,但d似质比较实
椒盐鳝片–粉较厚但食落都有鲜味加上唔太油
??煎藕饼(唔记得个名) –份量比较少加上手慢冇得食
鲮鱼球–普通
豉油王中虾–酱油唔会抢左虾o既味道又唔太油,好食
脆肉瓜炒肉片–普通
蒜蓉西兰花–普通
豉油王炒面–够干身唔错
免费糖水椰汁西米露–够椰香加上唔太甜,几好
另有两,三个菜因挂住饮酒唔记得左,埋单约$1300整体上大致有水准唯一系上菜速度太快令到有限o既台面放唔落,招呼都o.k.点菜间会有适当介绍同意见,环境因系普通中式菜馆关系会比较嘈杂!