2023-10-10 183 浏览
哩间奇趣烧鹅经过无数次,但一次都无帮衬过,最主要原因系,餐厅店门大开,香港地天气热而且热天时间长,所以估计餐厅冷气都唔会强得去边! 去D冷气够冻餐厅好过啦! 免得攞苦嚟受.今次因为去弼街订咗两条云石条,攞住佢又重又危险,快快脆揾间餐厅食完饭就快快打的归家,见到奇趣烧鹅有位,时过中秋天头又唔热,于是入内帮衬.每次入去烧味店,打开份Menu,好多嘢都想食,女友小熊叫住我唔好眼阔肚窄! 减肥呀!哦.... 知道......于是我点咗个乳猪饭加咸蛋多色,小熊点肥叉油鸡饭多色前菜海蜇.优点:1, 总觉得食到好味乳猪要靠运气,烧味店又唔会烧定太多,因为放得耐皮唔脆,但烧得唔多又易沽清无货,买都又未必皮脆,今次点乳猪饭,皮脆肉嫩,点上甜酱更惹味! 满意!2, 时下不少餐厅,包括大家乐,D油鸡白切鸡系无肉! 得皮同骨! 偷工减料得过份! 有D俾只鸡翼当油鸡,果D烧味店必负评! 眼前嘅油鸡,肉嫩又皮滑又足料! 掂!缺点:1, 餐厅细细卡位唔多,坐得迫迫夹夹唔太舒服.2, 叫咸蛋又无落单,睇睇张单又真系无咗咸蛋,漏咗落单啦!3, 女友小熊指明要肥叉,张单都打明落肥叉,点知上枱系瘦叉! 以为佢地只有瘦叉咩,

哦.... 知道......

优点:

缺点:

1, 餐厅细细卡位唔多,坐得迫迫夹夹唔太舒服.

2, 叫咸蛋又无落单,睇睇张单又真系无咗咸蛋,漏咗落单啦!

3, 女友小熊指明要肥叉,张单都打明落肥叉,点知上枱系瘦叉! 以为佢地只有瘦叉咩,后上嘅单叉烧仲肥过我地,即时同楼面反映,楼面同厨房讲,厨房就爱理不理! 咁嘅服务点俾好评?

4, 我大爱嘅葱蓉,味道过咸! 漏单我接受,肥叉变瘦叉都算,但大大大爱葱蓉竟然小小份量都大咸就接受唔到!

5, 小熊碟饭平过我,饭就多过我! 俾贵D食少D咩道理?

6, 前菜海蜇味道居然系甜,系甜到好似甜品咁甜!叉烧都无佢咁甜! 接受唔到啰!

我嘅葱蓉又唔掂,连我都唔敢得罪嘅女友小熊居然都被激嬲!马上打入永不帮衬名单中!