2020-01-15 90 浏览
虽然荃湾多好野食,但每次都必定会去楼下冰室打趸。一黎食物抵食又好味,二黎坐得舒服唔赶客唔赶收野,系真正嘅街坊茶记。近排keep梗fit,就决定试吓佢地嘅招牌蕃茄通粉,用鲜茄足料熬煮而成,睇样都知浓厚稠密,充满浓郁茄味芝士菠菜原来系加落炒蛋拌炒。炒蛋厚滑,菠菜爽嫩,加入芝士令质感更湿润,虽然芝味唔太明显,但口感更丰富又辟去菠菜原有嘅涩味真心推介,下次我会点两份~鸡髀有几正我唔多讲啦,基本上系每次必点豉油汁够色够味,鸡髀滑嫩多汁带油香。唔食饭就点返份沙律配鸡髀,欣赏佢够新鲜,唔系雪过夜出哂水果啲。见咁多人推介就嗌左个薯角,可能比较少食香口炸物,觉得有啲咸、无乜芝士,但个肉酱有明显牛肉香,几惹味。话梅柑桔蜜饮落似酸梅汤,食完热气野再饮岩哂~酸甜比重七三,解腻又止渴,饱哂
虽然荃湾多好野食,但每次都必定会去楼下冰室打趸。
三𩠌蕃茄浓汤通粉拼牛乳炒蛋

芝士菠菜

芝士菠菜原来系加落炒蛋拌炒。

真心推介,下次我会点两份~

招牌瑞士鸡髀

鸡髀有几正我唔多讲啦,基本上系每次必点

豉油汁够色够味,鸡髀滑嫩多汁带油香。
粟米什果沙律
焗芝士肉酱薯角