2014-11-22 537 浏览
最近新开的蕃茄汤专门店,风评不错,揾日lunch time去试左。午餐大概是蕃茄炒意粉之类,觉得不太吸引,反而常餐就有蕃茄汤底的粉面拣,咁就要常餐试试先。餐饮要了热柠茶,好快到,又苦又涩完全唔掂,好失望㖞。要了杂肠螺丝粉蕃茄汤,肠片有三片,超薄切,食唔出味。螺丝粉有咬口,无煮得过淋,唔错。招牌嘅蕃茄汤果然无失望,鲜甜茄味浓,成碗粉嘅精髓所在,饮哂啲汤咁济呀。另可配炒蛋煎蛋等,多士或沙律。是日沙律卖哂,只能拣多士,再要左蘑菇炒蛋。唔知系咪无哂面包,等左成半个钟都无得食,吹左几次都话等等。见到有面包公司送包,我估都无错啦。终于有得食,热辣辣新鲜烤嘅包,牛油滆哂正㖞。炒蛋好滑,虽然系罐头蘑菇,但份量都唔少,抵食。系杯餐饮差啲,野食唔错,不过啲位又迫又热,都系冬天先黎会好啲。

餐饮要了热柠茶,好快到,又苦又涩完全唔掂,好失望㖞。

2014-11-04