招聘中
$60-$75
时薪 (面议)
$60-$75
时薪 (面议)
餐厅: 譚仔雲南米線 (永光中心)
资讯:

当囡囡话食咩都无所谓嘅时候,大家小心呢句系一个伏,但你话食米线一定唔会岀错。登龙街啲嘢食咁贵,见到嘅唔系龙虾包就系日本拉面。今日我醒水同条女话:咁不如食谭仔喇~ 佢话好呀,yes!因为有招牌,所以系地库嘅谭仔都算显眼。落到去无乜人,得两个谭仔呀姐。我哋求其揾张枱坐,张枱未清洁过,坐咗几分钟又无人拎餐牌嚟又无人抹枱。之后我望一望呀姐,佢好似醒水,拎啲餐具同 menu 行紧过嚟。囡囡话:唔该可唔可以抹下张枱呀?此时谭仔呀姐面有难色,企咗系度话:不如你哋坐另一枱喇。哇懒到咁?间铺咁少人都可以懒得抹枱所以叫客坐另一张枱真系第一次听。讲返米线,囡囡同我都钟意蕃茄汤底嘅,虽然明知系味精汤,但都忍唔住饮咗劲多。其实真系食唔岀三哥同非三哥有咩分别,都系呢个味,都系咁大碗。豆浆好味~

豆浆好味~

2017-05-30