餐厅: 甘味讚岐手打烏冬
资讯:

2010-12-04 123 浏览
之前女朋友肠胃炎,刚刚好返想唔想食太油腻,就上openrice睇下有咩粉面好味,就见到呢间。之前都知道杏花村有呢间,但一直都无试,今次就去试下啦!间野好大间,我地入去既时候只系坐满左一半。侍应俾左张卡位我地厨房出面装左玻璃,可以睇到厨房入面,卫生情况应该唔差。之前听人讲蕃茄汤乌冬同埋二十谷米饭都唔错,我同女朋友两个人就叫左咖哩猪扒二十谷米釜饭同埋铁板牛柳粒蕃茄汤赞岐手打乌冬,因为怕唔够饱,而且女朋友好耐无食日本野,叫多个蟹子沙律顶下瘾先!蟹子沙律($22):比想像中大碗。唔知系太耐无食定点,我同女朋友都觉得好好食!沙律唔会太多沙律酱,而蟹柳同蟹子亦足够。咖哩猪扒二十谷米釜饭($42):猪扒系吉列猪扒,都几好食。不过饭真系令我觉得意外,虽然唔系全白米,但软硬度调教得好适中,而且略嫌咖哩汁不足。因为系釜饭,个器皿好特别,不过个饭好细碗食唔饱。另送粟米及面豉汤。粟米:好细碟,不过送既就算啦。谂住味道普普通通,点知食落有D奇怪......面豉汤:普通。铁板牛柳粒蕃茄汤赞岐手打乌冬($48):好食!蕃茄汤底好浓,应该叫蕃茄汁,而且味道唔会太酸唔会太甜,岩晒口味乌冬几弹牙,赞岐手打乌冬系唔同D。牛
厨房出面装左玻璃,可以睇到厨房入面,卫生情况应该唔差。

面豉汤:普通。
乌冬几弹牙,赞岐手打乌冬系唔同D。牛柳粒都几好食,不过唔够热,但数量都足够。

我见佢有生蚝供应,唔知好唔好味呢
不过应该无咩人黎呢度食生蚝挂@@哈哈!
我对此店既期望其实唔系太高,但食过觉得都好食既,而且唔太贵,算系铜锣湾平价之选
蟹子沙律
铁板牛柳粒蕃茄汤赞岐手打乌冬
粟米+面豉汤
咖哩猪扒二十谷米釜饭
2010-12-01
$61.6 (晚餐)
蟹子沙律
铁板牛柳粒蕃茄汤赞岐手打乌冬