2021-09-17
次次经过荃丰都一定会见到大兄冰室出面大大个logo,今次就去食翻个快饭。本身谂住冰室卖既野食都系港式野,点知佢卖既野食又偏西式wor😯餐牌见到啲意粉、汉堡、热狗,当然都有啲港式啲既野食好似公司三文治果类。另外最吸引我既就系佢既蕃茄螺丝粉!一见到谂都冇谂就拣左佢。 1⃣️芝味炸鸡拼蒜茸汁法兰克福肠 跟蕃茄浓汤粉($63)炸鸡都几大旧,炸得几香肉又厚,但系炸皮有啲湿左淋左,面头有一大片溶左既芝士🧀肠仔配上极多蒜茸汁😂正~另外蕃茄浓汤真系好浓,入面有好多煮到淋晒既蕃茄蓉🤤滑蛋都好多。另外螺丝粉份量爆多,本身我都自认大食架la,但系呢碗螺丝粉我真系食到差啲食唔晒🙈 2⃣️蟹子野菌甜椒丝海虾忌廉义大利粉(配花枝丸)($58) 蟹子比得多几多,意粉系偏港式风味,忌廉汁偏稀身,不过配料比得好足。虾、蟹子、菇所有野都几多。另外仲有跟蒜蓉包,同平时食西餐果啲脆脆既蒜蓉包好唔同,呢个蒜蓉包系软熟既包,唔系好似有烘过,面头搽左啲蒜蓉酱。午餐有得拣根花枝丸或者沙律🥗拣左花枝丸,唔算弹牙,可以当过下口瘾咁。 3⃣️鸳鸯鸡扒拼金菇牛肉卷(配花枝丸)($65)鸳鸯鸡扒系有煎鸡扒同炸鸡扒各一件。煎鸡扒又算几嫩滑wor,快
1⃣️芝味炸鸡拼蒜茸汁法兰克福肠 跟蕃茄浓汤粉($63)
2⃣️蟹子野菌甜椒丝海虾忌廉义大利粉(配花枝丸)($58)
3⃣️鸳鸯鸡扒拼金菇牛肉卷(配花枝丸)($65)
鸳鸯鸡扒系有煎鸡扒同炸鸡扒各一件。煎鸡扒又算几嫩滑wor,快餐质素黎讲算平均以上,炸鸡扒虽然有啲甩皮甩骨咁,但系调味系唔错既👍另外仲有金菇牛肉卷,牛肉好干身,而且冇汁冇调过味咁,呢个麻麻地。意粉系偏向港式炒意粉咁,份量又系极多。
芝味炸鸡拼蒜茸汁法兰克福肠 跟蕃茄浓汤粉
蟹子野菌甜椒丝海虾忌廉义大利粉