2021-07-22
今日同朋友训醒决定去一试「蕃茄仔」,但由于撞正放饭时间,所以好多人排队,等左大约20 分钟,要等齐人先入得。入到去一坐底,店员比左张MENU 我地,我地以为要在纸上画底食咩,于是自己揾左支笔写落张纸到。❗️❗️但大定记得唔好,因为系口头落单,张纸唔写得。感到万分抱歉🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻蕃茄汤底好浓郁,配有好多炸干葱,丰富汤底的味道,汤底带少少碎左的蕃茄,唔会太酸亦唔会太甜,味道刚刚好。1.牛魔王(双拼)刀削面 $88双拼指牛肩胛配牛腩 ,牛肉够软够冧,仲好有牛味 且牛肩胛煎得好香,好味道。2.豚三宝刀削面$85豚三宝包括猪扒、猪手和豚肉片。试左朋友的猪扒和豚肉片,好喜欢佢烧过的味道,有一种烟熏和炭烧的感觉,而且好软好冧,有肉汁。3.白桃乌龙(冷泡) $18天然香甜,不苦不涩,带点清新的白桃味,唔错。4.桂花乌龙(冷泡)$18
1.牛魔王(双拼)刀削面 $88
2.豚三宝刀削面$85
3.白桃乌龙(冷泡) $18
天然香甜,不苦不涩,带点清新的白桃味,唔错。
4.桂花乌龙(冷泡)$18