餐厅: 永興冰室
资讯:

2024-04-20 532 浏览
今日敢啱来到太子, 平时见到夜晚好多人排队买面包, 入去试下佢的早餐, 叫左蕃茄🍅炒蛋🥚汤通粉配牛油多士🍞热奶茶☕, 望到佢依度应该好多来惯来熟的街坊熟客👍 等左一阵, 先来多士, 都好大块, 食到系热, 有d脆, 亦食到牛油香味, 不过唔知系牛油有d咸味定加左其他野, 多士食到有d咸味😋 之后奶茶送来, 望到佢几浓🥰 然后送来通粉, 份量都唔少😅 蕃茄🍅红色再配搭黄色炒🥚都几靓🤩 试啖汤先, 有d味, 通粉系有纹个只, 亦厚身, 唔系一般出面茶记食个只无纹又薄又光身又淋的通粉, 食落好爽好弹😍好耐无食过敢好味的通粉🤭 再食蕃茄🍅有d味, 再食炒蛋🥚再一个惊喜, 居然系好香好滑个只, 亦唔会食到好油的感觉😸 再试埋杯奶茶, 虽然冻左不过都饮到有茶味和有奶味😻 依个早餐好满意, 可以再来食过, 不过多士可以试下转餐包🤣而且收41蚊都算唔贵, 以香港茶记来计, 都属于高水准了😚
2024-04-20
早餐