某天和太太前往吃糖水。我吃雪花冰,太太吃蕃薯糖水,雪花冰超削,得一粒生果,算吧。蕃薯糖水仲搅笑,得五粒,每粒有几大?直径大约1.5CM, 长1.5CM。好像粒家猫屎咁上下。我太太问佢点解得咁少,佢话佢地系用日本蕃薯,话可以加多粒俾我地,点知返转头,问:加多左粒了,O唔OK?,我老婆一睇,又系得五粒,大话精到不得了,以为我无数过。算吧,食完快快返屋企算了。还有,话日本货,我老婆系吃蕃薯专家,因为对肠胃好,佢系经常去沙田X田及CITY SUXXX买,话话呢间舖D唔系佢吃开的日本蕃薯LOR。似系街市D大陆生产的日本种。另一日,我老婆夜返未食饭,佢谂住间舖系附近,求其食D野算,又系买了蕃著糖水外买,点知返到屋企,嬲爆,打开个碗,得三粒超细的蕃薯及一D食唔倒的碎。呢间舖头以后都唔去。
某天和太太前往吃糖水
我吃雪花冰,太太吃蕃薯糖水,雪花冰超削,得一粒生果,算吧。

呢间舖头以后都唔去。
2010-01-02
$30 (宵夜)