2021-04-25
优闲的星期六,选择行到边食到边。喜欢食汉堡嘅我,今日去到上环文咸东街一间小店” La Casa” 食个late lunch。门外已贴满全汉堡餐牌。店内一共有5张枱。餐牌内嘅汉堡款式有好多,仲有手工通粉可以选择,而今次都系先试下汉堡先而lunch Special Combo 就由上午11:00至下午5:00 先有得供应。今次我被这张升级优惠吸引了,就试下西冷汉堡全家福出场1. 150g 薄切西冷汉堡 / 沙律配砵酒洋葱酱($105) 加$18 有沙律仲可以升级至雪糕朱古力奶昔汉堡内西冷份量足,食落好似食紧西冷扒咁,牛味浓郁,肉质够腍,好juicy ,再配上原片厚切蕃茄,食落新鲜。蕃茄芝士沙律,蔬菜够新鲜,食完好juicy 嘅汉堡,再食沙律,令到口腔都觉得清新晒。2. 墨西哥炸鱼汉堡($68),炸鱼即叫即炸,外皮够薄香脆,内里鱼肉够热,再配上生菜、洋葱同蕃茄,种种材料都好新鲜,美味雪糕朱古力奶昔入口味浓,饮落好饱肚,好满足整体而言,汉堡质素高,特别系薄切西冷汉堡,值得推荐,奶昔亦不容错过。由于店舖属于小店,坐位唔多,所以下次再帮衬时我都会避开繁忙时间,唔系就有排等先食到CP 质高嘅汉堡。
门外已贴满全汉堡餐牌。
店内一共有5张枱。
今次我被这张升级优惠吸引了,就试下西冷汉堡
全家福出场
雪糕朱古力奶昔入口味浓,饮落好饱肚,好满足