2022-06-04
上环不嬲多好嘢食,而且好多都系小店形式经营,今次接人收工就特登过嚟呢头揾食🤪呢间汉堡意粉小店都好似好多人推介,一于试下有冇伏😆西冷黑松露水牛芝士汉堡餐 ($107) 呢个真心几有惊喜🤑呢到嘅西冷系薄切牛,牛味浓郁,份量仲要劲多☺️入面黑松露酱汁份量恰度好处,加埋芝士真系好邪恶😚青瓜、两款生菜同埋啲菇平衡返个油腻感,令成个汉堡整体好夹~超推介🥳鸡肉罗勒青酱意粉餐 ($90)都有五至六片煎香咗嘅鸡扒,上面仲洒咗啲芝士调味,意粉亦都冇煮过龙,保留到个texture🤩青酱味道好香,一卷上嚟个时香气扑鼻~不过相比之下觉得burger更出色~跟餐仲有得拣小食同埋嘢饮,我拣个份炸薯角份量劲多,真心两个人食都冇问题👍 食落薯味都几出,热辣辣炸起点埋茄汁就啱啱好😛朋友拣嘅原味鸡翼两件都几juicy,炸得好香口🤤同朋友都系拣咗汽水,呢到除咗有西柚梳打仲有OOHA饮😈唔饮汽水仲有奶昔个啲都几多选择(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次到访嘅时候系6点半,正好望住日落时分天色嘅转变🌇因为佢哋用落地玻璃,所以日头采光都好足够,夜晚就会暗暗地,餐厅用咗好多霓虹灯招牌,所以几有气氛🫶🏻同朋友都坐咗系到吹咗好耐水,度过一个好惬意嘅晚上🌃~