2025-01-15
又一次同朋友嚟到Mother of Pizzas,之前已经试过佢哋嘅薄饼,印象不错,所以今次再试吓睇下系咪仍然保持水准。🍕✨今次点咗招牌四款芝士薄饼(Four Cheese Pizza)同帕尔马火腿薄饼(Parma Ham Pizza)。薄饼嘅饼底仍然系招牌式嘅薄而香脆,边位带轻微焦香,口感唔错。但芝士方面,四款芝士虽然味道浓郁,但感觉同上次无太大分别,唔算有新鲜感。至于火腿薄饼,帕尔马火腿质素不错,咸香味啱啱好,但火腿铺得比较少,略嫌唔够大份。🥓🧀配搭方面,薄饼嘅用料仍然系高质,但整体味道就比较稳定,冇话试到有咩特别新意嘅配方或者味道层次。💭饮品点咗一杯冻柠檬茶,清新解腻,搭配芝士薄饼系不错嘅选择。但整体价钱对比份量,感觉性价比唔算太高。😕Mother of Pizzas仍然系一间适合聚会或者想食稳定质素薄饼嘅地方,味道唔会失望,但对于已经食过一次嘅人,可能会觉得欠缺少少惊喜。如果你钟意薄底又重芝士味嘅薄饼,呢度仍然系唔错嘅选择,但我可能会再等佢哋推出新口味先再试啦!🍕👍