2020-09-27 91 浏览
呢间铺位于food court入面最尽头,可能晚市 附近又系工厦区关系, food court入面无乜人。去到moo moo, 店铺内位置唔多,佢系室外后巷位置放置在一啲坐椅,有露天茶座嘅感觉,当然客人亦可坐店铺前food court的座位。我叫了一个经典汉堡、姜汁芒果冰茶、猪颈肉沙律。先评价经典汉堡 ($60)汉堡包包皮只系微微烘过,仲系非常软身,只系涂左好少好少嘅牛油,,而且因为烘得唔够干,配菜嘅汁整湿晒个包,湿左嘅包皮口感好差,唔算系好食嘅包皮。汉堡扒算有肉味,但较干身,整体夹埋配料食都叫不过不失嘅。我觉得如果个包皮可以烘得再干身少少,牛油再搽重手啲,整体个包会高分啲。评价姜汁芒果冰茶 ($28)呢杯饮品反而有惊喜,饮落好清新,以为姜味同芒果味呢个配搭会好奇怪,点知出奇地夹,真心推介呢杯饮品。评价猪颈肉沙律 ($54)猪颈肉煎得几香,份量都足,沙律正正常常。

我叫了一个经典汉堡、姜汁芒果冰茶、猪颈肉沙律。

经典汉堡

先评价经典汉堡 ($60)
汉堡扒算有肉味,但较干身,整体夹埋配料食都叫不过不失嘅。

评价姜汁芒果冰茶 ($28)

评价猪颈肉沙律 ($54)
猪颈肉煎得几香,份量都足,沙律正正常常。
经典汉堡
  • 姜味芒果冰茶