2019-04-09
作为汉堡包ge 忠实fans,我好热衷于寻找好味ge汉堡。最常帮衬连锁美式餐厅,但朋友就成日笑我食汉堡包呢d劣食。今次难得去黄埔附近,紧系要拉埋朋友去食怀旧时新港式汉堡包!话俾佢知唔可以睇少我最爱ge汉堡。时新仲系旧铺果阵都食过几次,但转新铺后都系第一次帮衬。位置好近黄埔港铁出口,行一阵就到,好方便。晚上8点左右去到,接近满座,我地坐左最后一张枱,估唔到竟然有梳化位。拣完野食可以去收银处order, 再等号码。我同朋友都嗌左双层汉堡包配蛋,真心系必嗌,次次黎都会食一个先满足!双层汉堡包配蛋($32)我真系好钟意个时新酱!两层手打牛肉唔会干争争,配埋只蛋真系画龙点睛!不过如果大家唔钟意食蛋,都可以加火腿或者芝士。仲可以加多一层,不过我要留肚食小食,都系唔加咗多,废事吓亲人。难得黎到,唔系唔嗌炸鸡脾下话!炸鸡脾($27)真系好耐冇食炸脾,因为坊间好多炸脾都唔系生炸,总系觉得差少少。但时新炸脾系真正生炸脾,要d时间炸,等左一阵终于出场!真系热辣辣D皮脆卜卜嫁!真系愈邪恶就食得愈感动。炸脾一定要食呀!我同朋友share食1只,都已经好满足!另外,我地都叫左个黄金脆鸡粒。黄金脆鸡粒($15)炸鸡
时新仲系旧铺果阵都食过几次,但转新铺后都系第一次帮衬。
位置好近黄埔港铁出口,行一阵就到,好方便。
拣完野食可以去收银处order, 再等号码。
双层汉堡包配蛋($32)
难得黎到,唔系唔嗌炸鸡脾下话!
炸鸡脾($27)
另外,我地都叫左个黄金脆鸡粒。
黄金脆鸡粒($15)
炸鸡粒15蚊好抵呀!可以拣配咩酱,姨姨推荐沙律酱。望落一粒粒,外脆内嫩!有d似连锁美式快餐ge麦x鸡,值得一试。
我为左影相先斯斯文文咬一啖仔,之后我都系成粒放入口,好正。
最后我地叫左红豆冰。虽然价钱唔平,但真系要叫返杯配合下个怀旧feel!!!!!
红豆冰($23)
不过枝饮管系幼管,吸唔到红豆,我唔知系咪咁先系正宗食法系用匙食红豆。
最后食到好饱,满足晒!!