2023-11-03
平时去九龙城多数都系食泰国野多,今次我地去就反而去食日式居酒屋,我点揾呢间餐厅呢,就系同波友系贾丙达道球场踢完波经过见到既,之前bookmark左终于黎食啦月见酱唐扬饭团个饭团外面系炸得脆卜卜既,再加埋面头既月见酱,d蛋汁渗入个饭团食好好味唐扬炸鸡个炸鸡够热够脆,鸡肉嫩滑,点埋个酱食会更好味味醂鱼干呢个用黎𩠌酒一流,虽然我冇饮到酒,都想试下佢既小食,佢烧得好香,唔会好韧,食到鱼干既香味高汤玉子烧个玉子烧整得好滑,加埋本身有既上汤味,清得黎又有味,唔错厚切牛舌芯个牛舌烧得岩岩好,唔会好韧,食口感弹牙,调味都适中,够味而唔会太咸牛蒡素肉丸串素肉丸食落几有口感,加埋表面既酱汁咸咸地咁几好味紫苏豚肉卷呢个豚肉卷食落有紫苏香味,豚肉又烧得好味,表面有d汁加埋一啖食落去好满足黑松露芝士焗蚝呢个生蚝够晒新鲜,面头层芝士同黑松露够浓味,入面只蚝仲有水份食落好有鲜味,几好极上刺身三品呢盘刺身3款都够新鲜,赤虾又大只,油甘鱼既油份充足,三文鱼又够厚切,肥美可口紫苏叶油甘鱼反卷呢个反卷既油甘鱼都一样新鲜,特别在加埋卷入面既渍物又有唔同既感觉,都系好食既一味寿司薯上白雪呢个甜品系呢间店整得最特别既一款,下面热
月见酱唐扬饭团
唐扬炸鸡
个炸鸡够热够脆,鸡肉嫩滑,点埋个酱食会更好味
味醂鱼干
高汤玉子烧
个玉子烧整得好滑,加埋本身有既上汤味,清得黎又有味,唔错
厚切牛舌芯
牛蒡素肉丸串
素肉丸食落几有口感,加埋表面既酱汁咸咸地咁几好味
紫苏豚肉卷
黑松露芝士焗蚝
极上刺身三品
紫苏叶油甘鱼反卷
薯上白雪
呢个甜品系呢间店整得最特别既一款,下面热辣辣既蕃薯一食就知系日本蕃薯,又够大条,食落口感松软,又绵又甜,上面既豆腐雪糕都好味,慢慢溶落蕃薯捞埋食好正
呢间餐厅既食物都系属于高质,如果钟意饮酒就更加适合,佢地有各种唔同酒类饮,想饮酒,食好野都有得提供,唔错既一间餐厅