2023-03-06
La Vache! 开左咁多年始终专注做一样野,就系牛扒~嚟到你到好有传统巴黎 Entrecôte 餐馆 feel~ 最 basic 既选项系咩到唔使拣,净系拣左你想要既牛扒生熟度就可以等食~ 咁多年水准都稳定, Hassle-free~ 简单既蔬菜合桃沙律偏酸好开胃亦够晒大碟(呢度个包同埋沙律我自己觉得系一般般既~不过唔系嚟呢度既重点所以略过不理)纹理丰富既 USDA Prime rib-eye 牛扒 🥩 拼炸无限量添加既香脆薯条~ 建议拣返生小小因为佢哋有个小蜡烛 heat 住食得慢块扒系会越黎嚟越熟,所以order medium rare 个人觉得最稳阵~(有人话呢间系比牛扒耽误左既薯条店,笑死,究竟系有几爱食呢度既薯条🍟)食扒嘛,点都要配返啲啲红酒既 🍷 house wine 十分相宜,唔系好好饮但对得起个价钱嚟咗几次,今次终于无狂食薯条,留左肚食甜品~嘻~甜品车我嚟啦~最后要左黑森林同埋 Mille-Feuille~ Mille-Feuille够松脆,黑森林蛋糕系传统有酒味version加埋车厘子好夹~(呢度既甜品出奇地唔会太甜,好食)
嚟咗几次,今次终于无狂食薯条,留左肚食甜品~嘻~甜品车我嚟啦~最后要左黑森林同埋 Mille-Feuille~ Mille-Feuille够松脆,黑森林蛋糕系传统有酒味version加埋车厘子好夹~(呢度既 甜品出奇地唔会太甜,好食)