2018-12-30 137 浏览
难得同家人周末出去行下,嚟到大围咁不如食下传统冰室啦,我谂啱佢哋嘅口味多啲😊叫个瑞士汁干炒牛河,我觉得系茶餐厅或者冰室必叫嘅选项之一啦!河粉系用𠮶种透明偏向硬身有咬口𠮶种质地。不过我觉得如果炒牛河就用一种软身𠮶种会易入味一啲,咁样会好味啲。咁份量都几多,一定够晒医肚啊~仲有包埋嘢饮非常好👍咁就带咗个红豆奶茶,几欣赏佢呢度啲茶,因为好浓好够茶味,味好出。如果唔够茶味就一定唔合格!仲有啲红豆唔会太甜系重中之重,因为多数啲红豆都整到甜到入唔到口😖再整个英式早餐先😎分量同配搭就超丰富。仲有埋沙律餐汤同埋嘢饮,想唔饱都唔得啦!😝佢个薯饼会有啲柠檬味嘅香料所以食落去会有浸类此柠檬嘅香料味,唔系我哋平时食到𠮶种薯饼所以大家要注意可能唔系咁多人钟意。同埋佢个大蘑菇我以为系原个上,咁样会觉得完整啲,丰富同更加吸引。同埋佢啲🍄味道就带啲酸味,我觉得可以整返做普通咸味咁样会更加突出到🍄𠮶种本身独有嘅香味。仲有叫咗个韩式泡菜牛仔肉炸🦐珍珠饭配龙虾汁。好想食珍珠饭烟烟韧韧,不过我觉得𠮶珍珠饭可以再有咬口一啲。初头谂住个龙虾汁系有龙虾姐系虾𠮶种独特嘅香味,但系佢就系味道比较淡,其实唔系好食到有味道。建议可能拣返黑

仲有叫咗个韩式泡菜牛仔肉炸🦐珍珠饭配龙虾汁。好想食珍珠饭烟烟韧韧,不过我觉得𠮶珍珠饭可以再有咬口一啲。初头谂住个龙虾汁系有龙虾姐系虾𠮶种独特嘅香味,但系佢就系味道比较淡,其实唔系好食到有味道。建议可能拣返黑椒汁咁样可能会惹味点。而牛肉嘅份量都好多,绝对系货真价实同埋啲炸虾都有四只,饭嘅份量都好足。饮品就叫埋鲜奶玛奇朵够晒圆满啦!

另外叫咗个至尊海鲜🦞美式铁板餐配咖喱汁。我觉得呢个几丰富啲。海鲜都算新鲜,入边仲有最钟意食嘅带子都有成两三粒原粒!而且大虾🍤都有成四只,超爽口!仲有几只青口同埋鱿鱼圈,面头仲有一大块龙利柳够晒份量足料!个咖喱汁都几好味系够辣味先至够出味,岩!

我几钟意餐厅设计用咗浅蓝色简洁明亮令人心情舒畅。

咁如果餐厅嘅食物都可以继续进步同埋味道都可以在加dd,咁我觉得就更加圆满啦!