2020-02-09 782 浏览
朋友的家人喺蓝地有个小小农场,得闲佢就带住啲朋友仔来『开工』帮手除草,耕田,总之做吓『工人』咁喇。呢日又来了,本来大家都会喺街头间酒家饮茶,但呢日我迟到,又唔想喺咁密集的空间饮茶,咁就自己一个人揾食,由街头行到街尾,发现咗『小豆町日本料理』,佢应该喺呢度最宽敞,枱与枱之间有足够空间的餐厅,好似好腌尖咁,唔好意思啰,今时今日的时势一个人为咗一阵好好『劳动』,点咗以下食物:1.海鲜锅2.三文鱼刺身3.烧日本蕃薯海鲜锅十足十份量,有一只巨型虾及二只剥咗壳的中虾,两只大青口,两只蚝,唔似有D舖头,一只虾及青口已叫海鲜锅,仲有豆腐,娃娃菜……三文鱼作为我呢餐的前菜(其实一坐低就有一份含有芽菜的前菜吃)真系唔错。烧蕃薯就畀我朋友笑话系『豪迈串法』

一个人为咗一阵好好『劳动』,点咗以下食物:
1.海鲜锅
2.三文鱼刺身
3.烧日本蕃薯

烧蕃薯就畀我朋友笑话系『豪迈串法』