2020-09-19
港青系蓝店,之前有解雇参与运动既社工,大家注意。唔系我俾钱,无得拣,焗住食。餐厅而家做紧七折优惠,原价$220一位,折完$176。午市自助餐选择唔算非常多,不过够食,最紧要系个景够开扬,好多玻璃窗,阴天落雨都够光。🔆海鲜得四款,有冻虾、青口、小龙虾、螺,卖相不是十分吸引,所以无食。🔆寿司有即烧馒鱼、拖罗蓉等等,食咗一旧鳗鱼,紫菜淋过毛巾,鳗鱼味道淡,麻麻哋。🔆比较好食嘅有烧牛肉,唔似出边餐厅烧到干晒,够淋有肉味。🔆中式热食比较好味,炸虾卷几好,够脆,唔算油。烧卖普通,上汤羽衣甘蓝清清地几好食。🔆甜品绝大部份都非常甜,芝士蛋糕非常松散,冇乜芝士味,蛋味比较重,唔好食。🔆brownie超甜,虽然浓朱古力味,但甜到好辛苦。🔆焦糖炖蛋比较好食,唔会过甜,但都够滑,焦糖够薄够脆,不过份量好细。🔆雪糕系Häagen-Dazs,都有几种味可以选择。部份菜式没有名称,唔知是什么,餐厅应该改善一下。
唔系我俾钱,无得拣,焗住食。
餐厅而家做紧七折优惠,原价$220一位,折完$176。
🔆比较好食嘅有烧牛肉,唔似出边餐厅烧到干晒,够淋有肉味。
🔆brownie超甜,虽然浓朱古力味,但甜到好辛苦。
🔆雪糕系Häagen-Dazs,都有几种味可以选择。
部份菜式没有名称,唔知是什么,餐厅应该改善一下。