2008-05-16
昨晚睇完戏,谂紧系旺角边度食,女朋友话想去Pancake Colours食Pancake,咁就行左过去啦。九点上到去,啱啱有人埋单,等左一阵就有位。即刻睇Menu叫左两个set dinner:XO酱蚬肉炒墨鱼面 + 桂圆热饮芝士忌廉吉列猪扒饭 + 樽子朱古力奶香个炒墨鱼面炒得刚刚好,超弹牙,好好食。连我都偷食左好多。吉列猪扒都炸得好松脆,一D都唔差,不过配白饭就冇咁好,冇咩特别麻...下次或者叫水牛芝士个个焗饭先。最后就系拎人期待既Pancake啦。我地叫左大家都钟意既蓝梅Pancake,食左几次唔同既pancake,都系觉得呢个最好,蓝梅酱酸酸甜甜,加埋cream同雪糕食,配合得刚刚好!其实呢度环境都唔错,虽然人多D热闹D,但系都唔算太糟同太迫,今餐唯一唔好既地方,就系我坐个个位,成日俾waiters撞到我张椅。今餐女朋友做东,多谢^^
XO酱蚬肉炒墨鱼面 + 桂圆热饮
芝士忌廉吉列猪扒饭 + 樽子朱古力奶香
个炒墨鱼面炒得刚刚好,超弹牙,好好食。连我都偷食左好多。
今餐女朋友做东,多谢^^