2023-02-07
BARCODE 📍中环己连拿利1号华昌大厦地下1号舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━bookmark咗呢间蓝白色调咖啡厅嘅Tiramisu好耐🥹 终于揾到机会试━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ☕️ Tiramisu with molten mocha $75▶︎ 半圆嘅Tiramisu 特别之处在于入面有个朱古力球包住咖啡液 用力敲开就会有流心效果▶︎ 手指饼干系薄薄一层 湿度刚好🤤▶︎ mascarpone可能因为要定型所以质地比较厚重 甚至有少少黏口嘅感觉 甜度略高😲▶︎ 朱古力同咖啡液都偏苦所以同mascarpone一齐食就啱啱好👌🏻 值得一提嘅系可可粉都颇香👍🏻▶︎ 除咗性价比偏低之外 我觉得呢个Tiramisu都算水平高🤔好味指数:●●●●◯ ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 日期: 11月尾 (下昼)快乐指数😋: ⑧⑧/①⓪⓪ 性价比: 🌕🌖🌑🌑🌑环境: 🟦🟦🟦🟦⬜️服务分: 🔆🔆🔆🔆🔅再访意愿: ❤️❤️❤️❤️🤍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
📍中环己连拿利1号华昌大厦地下1号舖
▶︎ 手指饼干系薄薄一层 湿度刚好🤤
好味指数:●●●●◯
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
日期: 11月尾 (下昼)
快乐指数😋: ⑧⑧/①⓪⓪
性价比: 🌕🌖🌑🌑🌑