2023-02-22 318 浏览
西贡白沙湾隔离有一间充满希腊风情既🔹蓝色小屋🔹,呢间餐厅叫⭐️Padstow Restaurant & Bar⭐️,餐厅楼高2层,户外露台景观开扬,餐厅室外室内都有座位,天台可以一览无遗饱览海景,蓝色外墙既拱形建筑特色抢眼,佢哋以传统🍔西式美食 : 例如意粉,牛肉汉堡,炸鱼薯条等为主我哋差唔多下昼一点到过嚟,客人唔算多,不过楼上嘅露台位几乎都满晒,其实佢呢度几静,只不过对出就系马路,车经过会有声之外,都冇咩大嘅问题,呢度嘅装修模式绝对吸引到我打卡🙊🙊我哋分别叫咗一个餐同一杯咖啡🍽️Full English Breakfast $158:英式全日早餐,烟肉,鸡蛋可以拣煎/炒/烚,焗豆,香肠,龙葵菇,血肠糕,我拣咗煎蛋,佢呢度每一样配料味道都唔错,另外跟咗一个法包,较为特别嘅系有血肠糕,呢样嘢应该相等于当地美食之一,佢个质感好似红豆糕咁,但食落去又冇猪红咁重味,淡淡地,其实都唔系好食得出腥味,反而肉同脂肪就有少少😂🍔Homemade Burgers (Chicken,Bacon & guacamole $158 ):呢份burger餐系鸡胸,烟肉,牛油果为主,另外再加啲蛋黄酱,沙律🥗同粗薯条🍟,

🍔Homemade Burgers (Chicken,Bacon & guacamole $158 ):呢份burger餐系鸡胸,烟肉,牛油果为主,另外再加啲蛋黄酱,沙律🥗同粗薯条🍟,佢份量都几大份,面包烤过,鸡胸厚切,之后经烧制而成,口感唔老,反而有啲肉汁,牛油果同沙律都新鲜,薯条炸到油香😋😋

☕️ Regular Coffee $38:我哋嗌咗两杯普通咖啡,饮落味道唔错,好重咖啡味,奶又够香,啱啱冲好都几热😍