2022-06-11
如果大家都系港岛人,相信必定会有留意呢间位于📍铜锣湾非常吸晴既💙蓝色 💙🏠一整座蓝色建筑物非常打卡abe,可惜我去当日落雨天,未能系门口位置打卡🌂☔️🌧💙😍不过都冇影响我既心情,因为我知佢地入左澳洲Market Lane Seasonal Coffee🫘☕️💙精品咖啡通常是人手冲制,讲究咖啡师既手艺,烘焙既深浅及冲泡方法亦会影响咖啡既味道☕️今次由店主亲手冲出香浓咖啡Pour Over & Espresso。 💁🏻♀️Pour Over 系用左独家稀有咖啡豆,👉🏻只有佢地家引入既咖啡豆,极之罕有💞带酸味调,咖啡味浓但易入口,咖啡迷必试✨✨而Espresso 味道较苦带甘,醇厚香浓,必试之算🤞🏻✨主要提供轻食及Bagel,亦有甜品提供,非常多选择💙而我今次同朋友试试最近✨新推出既新menu✨❥ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ 🍳🍴最钟意呢个半熟程度蛋黄😍一切开蛋黄流出,✨配上烟三文鱼、牛油果酱包🥑🫓沙律菜🥗非常丰富✨✨轻食推介💙💙❥ ʙᴀɢᴇʟ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ🥯🍳Bagel好松软,仲有焦糖香蕉🍌,好特别又好味😆😆必试,配左黑松露炒蛋、香肠、ham✨✨❥ ᴍᴏᴄʜᴀ ☕️飞马拉花好靓
❥ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ 🍳🍴
❥ ʙᴀɢᴇʟ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ🥯🍳
❥ ᴍᴏᴄʜᴀ ☕️
飞马拉花好靓,好有心思,朱古力🍫味香味浓
❥ ᴘᴏᴜʀ ᴏᴠᴇʀ ☕️
❥ ᴇsᴘʀᴇssᴏ ☕️
💙店面细细但坐得非常舒适,可以Chill到成个下午☕️同朋友坐底饮杯咖啡食个late lunch好写意~
仲有打卡色彩缤纷既咖啡杯墙身打个靓卡📷✨
✨Hogan Coffee仲举办咖啡拉花班,4人都可以成班,有兴趣问问佢地啦✌🏻