2022-02-14
行到饿饿地去附近揾食,星期六原来几多舖头唔开门,见有间汉堡店新开张,蓝色主色几靓咁,睇下餐牌又几特别,试下佢先。餐牌有两类汉堡,有酒精款同无酒精款,仲有几样小食,饮品就得汽水。自助点完单就可以拣个位坐,小店约有十个位,主打外卖。叫左呢款无酒精嘅天妇罗汉堡,转左做餐跟薯条同汽水。汉堡胀卜卜好大个,即叫即炸热辣辣,入面夹左金菇、茄子等天妇罗,十分香脆,加埋紫菜、青瓜等爽口又清新,酱汁系甜甜地嘅芝麻酱,面包软绵绵重牛油香,系高水准之作,好好味。薯条同样即炸很脆口,粗条重薯味,好味噃。如果跟餐小食有其他拣更好,同朋友一人一个餐,太多薯条有啲腻。饮品只有汽水选择,都几多口味,拣左呢罐西柚汽水,店家用环保饮管值得一赞。天妇罗汉堡转做餐$96,唔使加一又有位坐,抵食吖~下次想试下有酒精嘅汉堡,唔知咩感觉呢?
自助点完单就可以拣个位坐,小店约有十个位,主打外卖。
叫左呢款无酒精嘅天妇罗汉堡,转左做餐跟薯条同汽水。