2024-04-23
上班偷🐔look到蓝绿色嘅饭觉得好新奇!啱好一段时间冇食马拉菜,收工即刻过嚟试试😋啱好坐下就整点,听到墙上嘅钟响,真·童年回忆😊🌺辣死你妈班兰椰浆饭配炸鸡髀鸡髀炸到干干地,但系切开又唔輆,再配上叁巴酱,充满咗南洋嘅风味😋旁边仲配有小鱼干、花生、土豆、青瓜和鸡蛋,同绿色嘅斑斓饭混合埋一起🤩入口小鱼干嘅咸香和酱汁微甜带点辣辣嘅,食起嚟好鬼香~😋🦋辣死他啦(蓝花饭)配参巴鱿鱼好特别嘅颜色,煮嘅时候加咗蝶豆花进去,但系蓝得好好睇🤩旁边配有土豆、菜丝、虾片、洋葱和咸蛋😋相对于鸡蛋,蓝花饭配咸蛋好特别🤩⚠️唔食得辣嘅朋友仔要注意啦,蓝花饭配嘅酱汁对于广东辣嘅我巨辣,好彩净系搅晕咗d🥲不过员工睇到我辣到飙烟,好贴心咁问我要吾要冰水👍🏻🥘肉骨茶-豆卜金菇好惊喜,除咗原本点嘅,仲会俾人头每人一碗肉骨茶😝浓郁嘅汤汁阵阵飘香,暖暖咁十分滋补😋里面配料沾著加咗甜酱油同普通酱油嘅调料食落好鬼香🤤🍞鲜牛油咖央多士巨多咖央酱夹著厚厚嘅牛油😝睇似一大块,已经切好咗四片,方便入口😋🔸啰吔炸豆卜撒有花生碎搭配酱料嘅酥脆豆卜好香口🤩碟子系竹篮,好有马拉风味~份量巨多~好彩嚟既都系大吃既🤣如果唔系,饭建议两份分,咁样就可以多试
🌺辣死你妈班兰椰浆饭配炸鸡髀
🦋辣死他啦(蓝花饭)配参巴鱿鱼
🥘肉骨茶-豆卜金菇
里面配料沾著加咗甜酱油同普通酱油嘅调料食落好鬼香🤤
🍞鲜牛油咖央多士
🔸啰吔炸豆卜
撒有花生碎搭配酱料嘅酥脆豆卜好香口🤩
碟子系竹篮,好有马拉风味~份量巨多~好彩嚟既都系大吃既🤣如果唔系,饭建议两份分,咁样就可以多试d嘢,如果有惗话点肉骨茶,饮品可以唔点都得,毕竟人头一碗🤣