2024-01-29 212 浏览
先前经过💙已经俾佢嘅蓝色门面所吸引,咁啱朋友就约左我去呢间餐厅食晚饭💙✔️德国黑啤慢煮三黄鸡✔️今次试咗一道经典嘅德国黑啤慢煮三黄鸡😋,摆眼前已经令人垂涎三尺👀,香港难得有机会品尝到咁特色嘅滋味。鸡肉经过慢煮后,肌肉组织松软得嚟唔会太烂,啖啖肉唔系讲笑,真系入口即化😍。啤酒嘅香味深入鸡肉纤维之中,啜一啜,就感受到幽幽嘅麦香同啲微微嘅苦涩,但又唔会盖过鸡肉鲜美嘅原味🍗。汤汁方面,黑啤嘅芳醇同鸡肉嘅鲜味完美融合,每一口都系味蕾嘅庆祝🎉。酱汁唔使太多,自然渗出嘅肉汁已经足够调味。用𠮶碟蓝色陶碟盛载,视觉同味觉完美结合,令人爱不释手🤤。配菜嘅蔬菜简单清新,樱桃番茄同西兰花点缀,系菜式嘅点睛之笔,增加咗膳食纤维同埋维他命嘅摄取🥦🍅,亦平衡咗整体嘅口味。整体嘅口感,就好似啤酒嘅泡沫一样,轻盈又满足。最后,呢款慢煮三黄鸡实在系一款集味觉、香气同视觉于一身嘅美食体验😌,适合同三五知己一齐共享🍻。总结,绝对系一个令人回味无穷嘅佳肴,值得推介给欣赏西餐同啤酒文化嘅朋友!🥖自家制意式香草面包🥖闻到浓浓蒜香味,面包口感松软又脆口,Olive oil好正,有埋Vineger做点缀,加添一份味道👅🥩纽西兰顶级西冷🥩摆
✔️德国黑啤慢煮三黄鸡✔️

🥖自家制意式香草面包🥖
🥩纽西兰顶级西冷🥩
摆盘很优雅,可媲美一些酒店的高级西餐一样。肉质鲜嫩,酱汁调味不错。牛味比较香,食得出肉嘅甜味,油香比较重而且比较肥美。

整体服务很好,除咗奇怪咖啡先上之外,之后都系一道菜食完之后先上另一道菜,店员也时常帮我加暖水。