鮨处松户系尖沙咀一间楼上居酒屋,装修充满90年代怀旧风格,简单朴实 。已经营超过廿年,师傅话一路都冇转过手,保持最初嘅样貌同风味,以前有好多日本人帮衬,虽然近年部分日本人已经回流,但当晚依然见到有日本客人,平日午市亦非常热闹,师傅话好多人会专程嚟支持。餐厅空间感十足,仲有榻榻米房,适合一家大细或者一班朋友聚餐当晚试咗佢哋嘅Omakase,每位$750,性价比相当唔错。前菜系鳕鱼白子,口感绵密Creamy,加咗柚子醋提味,酸酸地非常开胃。接住系三款鱼生,包括中拖、池鱼、日本螺,每款都新鲜到不得了。拖罗厚切而肥美,入口即溶,无筋又鲜甜寿司有五款,包括北海道带子、真鲷、牡丹虾加虾膏、鲭鱼同左口鱼配鱼边。牡丹虾鲜甜浓郁,虾膏更系加分位;左口鱼肥美滑嫩,鱼边嘅胶质丰富,提升咗整体层次。煮物系辣酒煮花螺,螺肉鲜嫩爽口,充满酒香,超惹味。吸物方面,我哋拣左海鲜汤,汤底鲜甜浓郁,入面有帆立贝、生蚝、三文鱼同章鱼,配料相当丰富,每口都充满海洋嘅鲜味。最后甜品系抹茶布甸,师傅话自己整的,极有诚意

煮物系辣酒煮花螺,螺肉鲜嫩爽口,充满酒香,超惹味。