2019-01-08
又系等出粮的日子,平野唔一定要食快餐(虽然我很爱吃)。今次我系旺角女人街内发现了一间劲抵食的韩国料理。餐厅已经坐满唔少人,虽然大部分的人都有食烧肉,不过环境唔会好烟好焗。餐厅的晚餐大约都系$50-60到,而且选择都有好多。下单后,职员就拎泡菜及前菜比我们。泡菜唔算好辣,但都好入味,岩我的口味。辣泡菜猪肉炒饭炒得几香口,泡茶的份量都岩岩好。唯一不足系油左少少,不过味道系唔错的!海带汤入面有好多好多的海带,唔似其他餐厅得个少量。此外,入面仲有几只蚬仔及金菇,相当足料。我真系好钟意食韩式煎饼!由于已经叫左份泡菜炒饭,所以我就叫左份海鲜煎饼我认我认我系粮尾,但我又想食烧肉(。ì _ í。) 所以我只系叫左份最平的拼盘,黎减掉我的心引。烤肉杂锦拼盘有齐猪牛鸡三款肉类。牛肉及鸡肉都系已经腌左,另外五花腩就系原味上。职员好热心地黎帮我们剪开五花肉,方便我们烧。用热力去烧的比火更容易控制,所以食材都烧得均匀,肉质食落比X阳X的自助烧肉优质。我自己就比较钟意五花肉,D油份够香,但又唔会过份油腻。用生菜包住食,可以再减轻油腻感。餐厅除了旺角外,餐厅系乐富都仲有分店,价钱又抵食,系粮尾的好选择。======
餐厅的晚餐大约都系$50-60到,而且选择都有好多。
职员好热心地黎帮我们剪开五花肉,方便我们烧。
用生菜包住食,可以再减轻油腻感。
钟意我分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)