2024-07-19 328 浏览
喺工厦揾到呢间唔显眼嘅餐厅,沿指示而进,估唔到入面咁凉爽,原来天花板装咗几把大风扇,令到空气流动唔会净系焗住啲冷气,灰绿嘅墙身,配合埋一系列有趣嘅挂图,个presentiation真系唔多似一间茶记噃。环境舒适加咗两分印象分,当然,食物质素先至系关键,叫了公司三文治,冻柠茶。公司三文治份量足,鸡扒有肉汁唔干柴,蕃茄青瓜都新鲜,对我嚟讲最紧系面包,多士够脆够热而且烘得好均匀,至于冻柠茶呢,茶底够浓唔涩口,好满意👍🏻。躲开堆积如山嘅工作,吃著明明系「港式」嘅公司治,却彷佛去咗间Cafe好Chill咁品尝紧一份好decent嘅sandwich,肚子和心灵都立时满足到。Indeed, man should not live for work, it’s time to treat yourself better.

2024-07-19
下午茶