2023-12-26
屯门日本料理小店,主打多款天妇罗炸物小食同特色天丼等位于屯门市广场连住嘅华都商场地下,门面比较低调,好在有屯门街坊朋友带路,都唔知有呢间小店🤣-👍🏻期间限定天丼二人套餐 $338🔸刺身🔸明太子梅子素面🔸特色天丼(蟹国天丼/虾国天丼/鳗鱼天丼)🔸五色野菜天妇罗🔸面豉汤🔸汽水-呢度嘅主角一定系天丼,我地拣咗蟹国天丼🦀配料有炸软壳蟹、蟹肉、蟹膏、蟹籽、芝士蟹籽,整体好足料!软壳蟹超酥脆,脆浆唔太厚,就算食食下摊冻咗依然好脆口,又唔会油立立🔥大量蟹肉丝加上爽口蟹籽同捞咗芝士酱嘅蟹籽,饭底仲有蟹膏捞饭🤤整体甘香鲜味重,配搭自家制饭素汁,钟意食蟹嘅朋友会好啱口味唯一系珍珠饭稍为硬咗少少🤏🏻-另一主食梅子素面,幼细软滑,淡淡梅子清香但冇酸味,第一次食几特别👍🏻明太子份量都俾得几足,建议部分素面捞匀明太子同青瓜丝食,咸咸辣辣另外可以沾上咸甜嘅鲣鱼冷面汁,清爽开胃,两款食法各有特色🤪-五色野菜天妇罗包括番薯片、茄子、南瓜、菇,配搭自家制天妇罗汁,仲有少少刺身做前菜,整体二人餐份量够饱肚🤓-味道:7/10性价比:7/10-📍#千铜和食屋 @sendonjapanrestaurant屯门屯利街1号华都商场地
👍🏻期间限定天丼二人套餐 $338
🔸刺身
🔸明太子梅子素面
🔸特色天丼
(蟹国天丼/虾国天丼/鳗鱼天丼)
🔸五色野菜天妇罗
🔸面豉汤
🔸汽水
呢度嘅主角一定系天丼,我地拣咗蟹国天丼🦀
配料有炸软壳蟹、蟹肉、蟹膏、蟹籽、芝士蟹籽,整体好足料!
整体甘香鲜味重,配搭自家制饭素汁,钟意食蟹嘅朋友会好啱口味
唯一系珍珠饭稍为硬咗少少🤏🏻
另外可以沾上咸甜嘅鲣鱼冷面汁,清爽开胃,两款食法各有特色🤪
味道:7/10
性价比:7/10