2K
🎨艺术人文放松咖啡店☕️-Weekend routine当然唔少得cafe hopping🤭 今次就㨂咗呢个位于铜锣湾嘅咖啡店 除咗有啡叹 仲会定期有唔同画家嘅作品展览 好有艺术人文气息🥰 座位唔多 所以要早啲去揾定位😙-🍝忌廉明太子带子扁意粉 $128带子大大粒 肉质几弹牙鲜甜🤪 忌廉酱汁浓厚得嚟但唔会太有负担 仲有爽脆的明太子粒粒 口感十足😎 而且每条意粉都都沾到酱 好惹味😗-🥯Cream Cheese Bagel $45Bagel上碟时有再翻热 所以外层都几酥脆 而入面就系传统bagel改良过后嘅软润面包感😙 可以㨂配忌廉芝士或果酱 我地当然㨂咗最夹嘅忌廉芝士 又香浓又滑😛-🍰Homemade Tiramisu $68另外Tiramisu都系餐厅嘅主打甜品 果然质素有保证😙 忌廉好绵滑 加上咖啡同朱古力粉末 同湿润嘅饼干体 好有质感😍-☕️Flat White $48咖啡走大路nutty口味 都几浓郁 加上奶泡都几细滑 正常发挥😗-🌸Plum Sparkling Coffee $58呢杯好特别 系用咗话梅干配上汽泡水 再加上咖啡😎 所以果香特别出 话梅嘅酸酸咸咸 好似有少少似咸柠七咁
🎨艺术人文放松咖啡店☕️

🍝忌廉明太子带子扁意粉 $128

🥯Cream Cheese Bagel $45

🍰Homemade Tiramisu $68

☕️Flat White $48

🌸Plum Sparkling Coffee $58
呢杯好特别 系用咗话梅干配上汽泡水 再加上咖啡😎 所以果香特别出 话梅嘅酸酸咸咸 好似有少少似咸柠七咁😂 好啱夏天饮 够哂开胃解腻😎

📍度 (铜锣湾)
铜锣湾耀华街21号华耀商业大厦地下8号舖